Publikováno: 13.09.2021
Už pátým rokem se Národní zemědělské muzeum v Praze a letos nově i v Ostravě na jeden večer v roce proměňuje v centrum zemědělské vědy. Během Noci vědců tu každoročně můžete potkat odborníky z živočišné i rostlinné výroby, výzkumníky lesního hospodářství, potravinářství i vědce, kteří zkoumají kvalitu půdy či vody. Téměř dvě desítky zemědělských institucí a výzkumných ústavů tu prezentují nejnovější vědecké poznatky a výsledky výzkumných projektů a jsou připraveni odpovídat na Vaše dotazy. Samozřejmostí jsou zajímavé pokusy i dětské soutěže, ukázky zemědělské techniky, odborné přednášky, workshopy, dílny, komentované prohlídky muzejních výstav a expozic i vaření a degustace.
Zastavte se tedy na chvíli u stánku VŠÚO Holovousy s názvem Trpělivost ovoce přináší, kde zažijte proměnu odrůd ovoce a jejich chutí v čase a zjistíte jaké nástrahy číhají na pěstitele. Neminou Vás ani ukázky odrůd a poznávačka pro děti.
Zveme Vás také na přednášku na téma Šlechtění ovoce je závod s časem, kde se dozvíte kdy začalo šlechtění ovoce, proč jsou šlechtěny stále nové odrůdy, jak dlouho trvá, než se vyšlechtí nová odrůda třešně, a proč je vlastně šlechtění tak důležité. To vše a mnoho dalších zajímavostí si pro Vás připraví Ing. Lubor Zelený.
info na stránkách www.nocvedcu.cz
Geschäftsführer der Gesellschaft
Dipl.-Ing. Tomáš Zmeškal
Dipl.-Ing. Jaroslav Vácha
Gesellschafter
Dipl.-Ing. Jan Blažek, CS c.
Dipl.-Ing. Josef Kosina, CS c.
Dipl.-Ing. Václav Ludvík
Dipl.-Ing. František Paprštein, CS
Jaroslav Muška
Dipl.-Ing. Radoslav Potůček
SEMPRA PRAHA a.s. (AG)
Aufsichtsrat der Gesellschaft
Dipl.-Ing. Josef Kosina
Mgr. Vladimír Samek
Mgr. Hana Vránová