Publikováno: 2021-09-13
Už pátým rokem se Národní zemědělské muzeum v Praze a letos nově i v Ostravě na jeden večer v roce proměňuje v centrum zemědělské vědy. Během Noci vědců tu každoročně můžete potkat odborníky z živočišné i rostlinné výroby, výzkumníky lesního hospodářství, potravinářství i vědce, kteří zkoumají kvalitu půdy či vody. Téměř dvě desítky zemědělských institucí a výzkumných ústavů tu prezentují nejnovější vědecké poznatky a výsledky výzkumných projektů a jsou připraveni odpovídat na Vaše dotazy. Samozřejmostí jsou zajímavé pokusy i dětské soutěže, ukázky zemědělské techniky, odborné přednášky, workshopy, dílny, komentované prohlídky muzejních výstav a expozic i vaření a degustace.
Zastavte se tedy na chvíli u stánku VŠÚO Holovousy s názvem Trpělivost ovoce přináší, kde zažijte proměnu odrůd ovoce a jejich chutí v čase a zjistíte jaké nástrahy číhají na pěstitele. Neminou Vás ani ukázky odrůd a poznávačka pro děti.
Zveme Vás také na přednášku na téma Šlechtění ovoce je závod s časem, kde se dozvíte kdy začalo šlechtění ovoce, proč jsou šlechtěny stále nové odrůdy, jak dlouho trvá, než se vyšlechtí nová odrůda třešně, a proč je vlastně šlechtění tak důležité. To vše a mnoho dalších zajímavostí si pro Vás připraví Ing. Lubor Zelený.
info na stránkách www.nocvedcu.cz
Company executives
Ing. Tomáš Zmeškal
Ing. Jaroslav Vácha
Companions
Ing. Jan Blažek, CS c.
Ing. Josef Kosina, CS c.
Ing. Václav Ludvík
Ing. František Paprštein, CS c.
Jaroslav Muška
Ing. Radoslav Potůček
SEMPRA PRAHA a.s.
Company Supervisory Board
Ing. Josef Kosina
Mgr. Vladimír Samek
Mgr. Hana Vránová