Publikováno: 04.01.2024
Tradiční degustace zimních odrůd a novošlechtění jablek se uskutečnila na VŠÚO Holovousy 4. ledna 2024. Organoleptického hodnocení v konferenčním sále se letos zúčastnilo 83 hodnotitelů. Účastnili se ovocnáři, zahrádkáři, šlechtitelé, zástupci ÚKZÚZ, zaměstnanci i členové dozorčí rady VŠÚO a účast byla umožněna také několika studentům středních odborných škol. V rámci degustace bylo zhodnoceno 44 vzorků vybraných odrůd a novošlechtění jablek, které pocházely z genofondů a šlechtitelských programů VŠÚO Holovousy, z výzkumné stanice Ústavu experimentální botaniky AV ČR ve Střížovicích i od soukromých šlechtitelů.
Geschäftsführer der Gesellschaft
Dipl.-Ing. Tomáš Zmeškal
Dipl.-Ing. Jaroslav Vácha
Gesellschafter
Dipl.-Ing. Jan Blažek, CS c.
Dipl.-Ing. Josef Kosina, CS c.
Dipl.-Ing. Václav Ludvík
Dipl.-Ing. František Paprštein, CS
Jaroslav Muška
Dipl.-Ing. Radoslav Potůček
SEMPRA PRAHA a.s. (AG)
Aufsichtsrat der Gesellschaft
Dipl.-Ing. Josef Kosina
Mgr. Vladimír Samek
Mgr. Hana Vránová