Publikováno: 2024-01-04
Tradiční degustace zimních odrůd a novošlechtění jablek se uskutečnila na VŠÚO Holovousy 4. ledna 2024. Organoleptického hodnocení v konferenčním sále se letos zúčastnilo 83 hodnotitelů. Účastnili se ovocnáři, zahrádkáři, šlechtitelé, zástupci ÚKZÚZ, zaměstnanci i členové dozorčí rady VŠÚO a účast byla umožněna také několika studentům středních odborných škol. V rámci degustace bylo zhodnoceno 44 vzorků vybraných odrůd a novošlechtění jablek, které pocházely z genofondů a šlechtitelských programů VŠÚO Holovousy, z výzkumné stanice Ústavu experimentální botaniky AV ČR ve Střížovicích i od soukromých šlechtitelů.
Company executives
Ing. Tomáš Zmeškal
Ing. Jaroslav Vácha
Companions
Ing. Jan Blažek, CS c.
Ing. Josef Kosina, CS c.
Ing. Václav Ludvík
Ing. František Paprštein, CS c.
Jaroslav Muška
Ing. Radoslav Potůček
SEMPRA PRAHA a.s.
Company Supervisory Board
Ing. Josef Kosina
Mgr. Vladimír Samek
Mgr. Hana Vránová